Energielabels

23 Maart, 2015 13:23

Welke klasse energielabel heeft uw huis? 
Met een energielabel kunt u makkelijk achterhalen of uw woning energiezuinig is of niet. Het energielabel loopt op van klasse A tot en met klasse G. Heeft u een A label? Dan is uw woning zuinig. Heeft u een G label? Dan is uw woning het minst zuinig. Met een zuinige woning zorgt u voor minder CO-2 uitstoot, dus is het beter voor het milieu. 
Niets is fijner dan met een prettig gevoel wonen in uw eigen woning. Als uw woning zuinig is, dan betaald u minder energiekosten. Een zuinige woning is voorzien van goede isolatie, bijvoorbeeld dubbele beglazing, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Een energiezuinige woning kan tot wel honderden euro's per jaar besparen. 

Verschillen in energielabels
Het energielabel kent twee varianten. Een voorlopige energielabel en een definitieve energielabel.
Een voorlopige energielabel is een schatting die wordt gemaakt op basis van het bouwjaar, oppervlakte, het type woning en vergelijkbare woningen.
Mocht u uw woning willen verkopen, verhuren of opleveren, dan bent u verplicht om een definitieve energielabel aan te vragen.  Een koper/huurder heeft recht op het energielabel van de woning.
Bij het omzetten van uw energielabel kunt u zelf aangeven welk erkend deskundige uw voorlopige energielabel gaat omzetten naar een definitieve energielabel. Op basis van gegevens zal de erkend deskundige uw definitieve energielabel maken, hij komt dus niet bij u thuis.
Een voorlopige energielabel kunt u gratis aanvragen. Een definitieve energielabel kost, naar verwachting, een paar tientjes en is 10 jaar geldig.

De voordelen van een energielabel
Aan het energielabel zijn een aantal voordelen verbonden. Mocht u uw woning verkopen, dan kan een energielabel gunstig zijn in de uiteindelijke verkoopprijs. Dit geldt ook voor de verhuurprijs van uw woning, mocht u uw woning willen verhuren. Een groen label (klasse A, B en C) zorgt voor een waardestijging en een snellere verkoopproces van uw woning. Als uw woning nog geen groen label heeft, kunt u hier zelf voor zorgen. Op het energielabel staat hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. U zult dan ook snel merken dat de energiekosten maandelijks lager worden, wat ook een groot voordeel is. Een energiezuinig huis is beter voor het milieu, omdat het zorgt voor minder CO-2 uitstoot.

< Huurverhoging 2015 Hypotheekrente weer omlaag >
Wij werken samen met:
  • Intrum Justitita
  • PayPal
  • iDeal
  • Florint Finance
  • GGN