Blog

 • Huurprijzen vrije sector woning verder gestegen

  Huurprijzen vrije sector woning verder gestegen De huurprijzen voor vrije sector woningen in Nederland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,9% gestegen in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. De gemiddelde huurprijs van een vrije sector woning in Nederland steeg naar € 12,61 per vierkante meter per maand. De middeldure huurwoningen  met huurprijzen tussen de € 700,- en € 1.000,- per maand, zijn de smeerolie van de woningmarkt. Dit segment zorgt voor keuzevrijheid en dynamiek.
 • Wetsvoorstel hervormingen op de huurmarkt

  Het kabinet heeft op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst ingestemd met de uitwerking van de hervormingen op de huurmarkt, dit voorstel moet de doorstroming op de woningmarkt bevorderen en ervoor gaan zorgen dat er een beter passend aanbod van huurwoningen komt.   Het kabinet wil dat er meer mogelijkheden komen voor het aanbieden van tijdelijke huurcontracten. Op deze manier zullen verhuurders eerder woonruimte aanbieden omdat ze de zekerheid hebben dat een contract eindigt.
  Zo komen er tijdelijke huurcontracten voor maximaal 2 jaar en starterscontracten van maximaal 5 jaar voor jongeren tot 30 jaar. In aanvulling op de zogeheten campuscontracten en de nog in te voeren promovendi-contracten, wordt het mogelijk om woningen te bestemmen voor specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld grote gezinnen.
 • Huizenkoper mag nog minder lenen dan verwacht

  Huizenkoper mag nog minder lenen dan verwacht Het maximale bedrag dat een bank mag lenen aan een huizenkoper gaat per 1 juli verder omlaag dan verwacht. In de praktijk kunnen kopers circa 5 procent minder lenen De maatregel volgt kort op een omstreden beperking van de leennorm die vanaf januari geldt. De maatregel van juli komt daar bovenop. Hij is aangekondigd in een Kamerbrief van november. Het draait om een uitbreiding van de tabellen met de maximale hypotheeklasten.
 • Huurverhoging 2015

  De huurverhoging per 1 juli 2015

  Net als voorgaand jaar is de huurverhoging in 2015 ook weer inkomensafhankelijk. In 2015 mogen de huren harder stijgen dan de inflatie. Hierdoor komt de huur meer in overeenstemming met de kwaliteit van de woning.  Voor hogere inkomens kunnen de huren nog sneller stijgen om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Deze maatregel moet de huurprijzen van woningen ook meer in evenwicht brengen met de vraag van de markt.
 • Energielabels

  Welke klasse energielabel heeft uw huis? 
  Met een energielabel kunt u makkelijk achterhalen of uw woning energiezuinig is of niet. Het energielabel loopt op van klasse A tot en met klasse G. Heeft u een A label? Dan is uw woning zuinig. Heeft u een G label? Dan is uw woning het minst zuinig. Met een zuinige woning zorgt u voor minder CO-2 uitstoot, dus is het beter voor het milieu.
 • Hypotheekrente weer omlaag

  Hypotheekrente weer omlaag   Een hypotheek voor huizenkopers lijkt om de paar weken voordeliger te worden. SNS Bank verlaagde maandag zijn belangrijkste rentetarieven voor de tweede keer deze maand, met percentages variërend van 0,1 tot 0,55 procent. Het tarief van de populaire hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar bij SNS met een Nationale Hypotheek Garantie bedraagt op dit moment 2,85 procent. BLG wonen heeft ook maandag de rente verlaagd. Eerder deze maand zakte de hypotheekrente bij Hypotrust,  Woonfonds Hypotheken.
 • De borgsom

  Bij het huren van een woning wordt meestal een waarborgsom gevraagd. In dit artikel meer informatie over de regels met betrekking tot de hoogte van de borgsom en in welke gevallen de verhuurder de borg kan inhouden. Het nut van een borgsom De verhuurder heeft door het toepassen van een waarborgsom meer zekerheid dat de huurder kosten zoals schade of achterstallige huur zal voldoen. Meestal bedraagt de waarborgsom van een woonruimte 1 keer de maandhuur, in sommige gevallen kan deze som hoger uitvallen. De wettelijke eisen en de waarborgsom Het vragen van een borgsom is wettelijk toegestaan.
 • Rabobank voorziet herstel

  Uit recent onderzoek, uitgevoerd door in dienst zijnde woningmarkteconomen van de Rabobank vindt herstel van de woningmarkt sneller plaats dan eerder verwacht.

  Op basis van de huidige cijfers kan er een gefundeerde verwachting afgegeven worden van 135 – 145 duizend verkochte woningen in 2014. De verwachting is dat de verkoop zal toenemen in 2015 en circa 10% stijging zal laten zien ten opzichte van 2014.

  Reden van herstel is, volgende de Rabobank te wijten aan groei van vertrouwen in de woningmarkt en de historisch lage hypotheekrente. Deze factoren dragen bij dat mensen niet langer wachten, maar besluiten nu in te stappen.
 • Review WoningHurenXL

  WoningHurenXL is trots op de diensten die WoninghurenXL levert aan zowel woningzoekende als woningaanbieders. Altijd staan wij open voor de mening van onze klanten met als doel om verbeteringen aan te brengen in de diensten die wij leveren.
  Heeft u onlangs een kamer, studio of appartement gehuurd of verhuurd. Review ons dan op Lees meer
 • Huren steeds populairder

  Nog steeds kiezen woningzoekende voor zekerheid. De keuze voor het kiezen voor een koopwoning blijft een zware en moeilijk te nemen beslissing in de huidige markt. De markt voor koopwoningen staat nog steeds onder druk zonder dat er een duidelijk vooruitzicht is voor herstel. Veel professionele partijen, zoals ING, NVM en overheid hebben diverse onderzoeken laten uitvoeren waaruit zou blijken dat herstel aanwezig is en dat de woningmarkt weer in de lift zit.
  Woningzoekende blijven echter twijfelachtig en de (bewust verspreide) berichten worden door woningzoekende niet vertaald naar het kopen van een woning.
 • Mijn huurder betaalt de huur niet

  Mijn huurder betaalt de huur niet
  Het komt steeds vaker voor dat de huurder de huur niet meer betaald. Deze groei van “wanbetalers” is ten opzichte van 2012 gestegen met 21,4%. Een percentage dat niet in de wind geslagen mag worden!
  In basis zijn de huurders die hun huur niet meer kunnen opbrengen op te delen in twee categorieën; huurders die niet meer kunnen betalen en huurders die niet meer willen betalen. In dit artikel beperken wij ons tot de eerste categorie, de oorzaken van het uitblijven van betaling van de huurpenningen ligt echter compleet verschillend. Wat moet u doen wanneer u huurder niet betaald.
 • Eerste Kamer stemt in met huurverhoging naar inkomen

 • Koopwoningen goedkoper

 • Woningmarkt flink in de lift

 • Huren steeds populairder

Getoond 1–15 van 1612
Wij werken samen met:
 • Intrum Justitita
 • PayPal
 • iDeal
 • Florint Finance
 • GGN